Geslaagde verbouwing!

  • Icon

Sonja: “De verbouwing is volgens plan verlopen en het is zó mooi geworden!”

Voordat Sonja en Jeroen introkken in hun nieuwe woning, hebben ze deze eerst flink verbouwd. Van twee nieuwe badkamers en een dakkapel, tot het vervangen van elektra en het verplaatsen van muren. Alles gestuukt en wel. Aannemersbedrijf Leeflang coördineerde alle werkzaamheden. Sonja: “Ik ben zo blij dat we alles in één keer hebben aangepakt. De verbouwing is volgens plan verlopen en het is zó mooi geworden. Echt genieten thuis.”

Wat was je eerste stap bij zo’n grote verbouwing?

“Het vinden van een aannemer natuurlijk. Via via kwamen we in contact met Eric-Jan Leeflang. Het voelde meteen goed - en dat vind ik belangrijk bij een aannemer. Je hoort zo vaak van die vervelende verhalen. Dat een verbouwing een uitdaging is voor je huwelijk, dat het spanningen en stress geeft. Dat heb ik niet ervaren. Sterker nog: het was best een gezellige en leuke periode, haha. We hadden een klik met eigenlijk heel het klusteam, van de elektricien tot de stukadoor. En ze hielden zich aan afspraken. Het scheelde ook dat we nog in ons oude huis woonden, dus niet in de stof sliepen.”

Wat heb je precies laten doen?

“Van alles! Het is een heel gaaf huis, maar er moest veel gebeuren om het naar onze wens te maken. Zo hebben we ruimtes anders ingedeeld. Beneden hebben we bijvoorbeeld een muur verplaatst, waardoor we een grotere hal hebben. En de wc zit nu onder de trap in plaats van ernaast. Onze twee kinderen slapen op de eerste verdieping, waar een nieuwe badkamer zit. Maar we hebben ook kozijnen vervangen, de elektra vernieuwd en een dakkapel laten maken.

Jeroen en ik slapen op zolder en daarom hebben we daar een airco laten plaatsen. Heerlijk zo’n ‘eigen’ verdieping. Ook dáár hebben we een nieuwe badkamer, met een los bad en een stoomcabine in de douche. Ik maak daar veel gebruik van - dat is echt mijn ontspanmoment.”

Sonja: “Eric-Jan geeft ook besparingstips, zonder in te leveren op de kwaliteit.”

Is echt álles volgens plan verlopen?

“Nou, er kwamen wel onverwachtse dingen op ons pad. Daar had Eric-Jan ons ook op voorbereid hoor. Bij ons bleken de stopcontacten bijvoorbeeld niet geaard te zijn. Op zo’n moment belde Eric-Jan ons op om te overleggen. Hij bracht de mogelijkheden met voors en tegens in kaart.

Dat vind ik fijn aan Eric-Jan: hij denkt met je mee in oplossingen. Hij benoemt dingen, waar je zelf niet aan denkt. Materiaalkeuze bijvoorbeeld. Of naar welke kant een deur moet draaien. Ook geeft hij besparingstips, zonder in te leveren op de kwaliteit. Want daar is hij heel stellig in: hij gaat voor kwaliteit en wil de kosten niet drukken door slechte, goedkope materialen te gebruiken. Dus als hij ergens niet in gelooft, dan doet hij het simpelweg niet.”   

Een tevreden klant?

“Haha zeker, Leeflang heeft goed werk geleverd. Alles is hartstikke mooi. In totaal heeft de verbouwing zo’n 2 maanden geduurd, volgens planning.

Als we weer een klus hebben, schakel ik hem zonder twijfel weer in!